Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Schismă cu dispensă 
Autor Mesaj
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2007, 19:04
Mesaje: 116
Mesaj Re: Schismă cu dispensă
Maria , tu trebuie sa vezi dincolo de cuvintele mele .
Nu ridic credinciosii impotriva preotilor , ci mpotriva greselilor lor , a ratacirilor lor ,pentru ca greselile trecutului nu trebuie sa se mai repete .
Biserica Lui Cristos este cladita pe temelia sfintilor apostoli si zidurile ei sunt insasi martirii bisericii ,a acelora care si-au daruit viata pentru Cristos marturisindu-l si iubindu-l pana la moarte .
Maria , Ioan botezatorul a ridicat credinciosii impotriva Bisericii Lui Dumnezeu sau a chemat pe farisei , pe saduchei si pe ceilalti oameni la credinta si la pocainta ?
Sufletele oamenilor se " vor rascula " impotriva a tot ceea ce omul greseste , pentru ca sufletul omului este Duhul Tatalui ceresc peste om si cum spunea Tatal nostru din ceruri ,Preainaltul nostru Dumnezeu al universului in Vechiul Testament , ca nu va mai sta atat de multe zile in trupul omenesc din cauza pacatelor oamenilor.
Toleranta nu este o virtute ,dar mai rau este ca a devenit un viciu .
Credinciosul este el insasi preot al Lui Cristos prin botez si nu doar un ascultator .
Crestinul nu trebuie sa se hraneasca doar " cu firmiturile de la masa stapanului " , credinciosului trebuie sa-i spui adevarul creatiei lui , sa-l trezesti din somnul indus de pana acum .
Oare nu stim noi ca barbatul este slava Lui Dumnezeu si femeia este slava barbatului.
Oare nu stim noi ca omul este chip si asemanare cu Dumnezeu , oare ce sa insemne asta Maria ?
Fratii mei , pentru ca eu asa va consider , frati de acelasi neam omenesc , cu frica de Dumnezeu va marturisesc ca daca Dumnezeu nu mi-ar fi revelat taine ce cutremura pe oricine le-ar sti, eu nu as fi avut curajul sa va vorbesc acum.
Oamenii ocupati fiind prea mult cu familiile lor ,cu serviciul lor ,cu viata sociala , cu lumea aceasta ispititoare , au uitat de scopul lor pe pamant.
Maria eu nu vorbesc de vedenii sau de vise cand spun de revelatii ,pentru ca foarte usor poti trece in partea cealalta cu astfel de lucruri , de exemplu fanatismul religios care este mai periculos decat necredinta ,sau astfel de lucruri pot fi foarte usor intelease ca fantezii ce te poate interpune imediat cu vreo boala psihica , eu vorbesc de realitati pe care le traiesc si le simt , de realitati care ma tulbura prin supranaturalul lor incercand sa inteleg scopul si mesajul lor .
Cand un preot cardinal mi-a spus despre aceste lucruri eu nu numai ca eram Toma necredinciosul ,ci ma gandeam la necredinta mea si incercam sa imi indepartez gandul de la acele preziceri .
Cu adevarat va fi tulburata Biserica ,pentru ca toate i-au fost marturisite omului ca un trecut si nu ca un prezent permanent.
Maria si voi toti ceilalti , nu va lasati amagiti de proroci minciosi care prevestesc sfarsitul omenirii ,pentru ca acest lucru nu va fi niciodata , ci va fi sfarsitul raului ca si stare , va veni sfarsitul pentru amagitorii acestei lumi , va veni sfarsitul lui lucifer ,al ingerilor cazuti ca si el ,al demonilor si spiritelor rele si al acolitilor lui lucifer,a puternicilor acestei lumi.
Preotii trebuie sa stea in biserici si sa se roage pentru oameni necontenit , sa lupte alaturi de mine si alesii Lui Dumnezeu impotriva fortelor intunecate ale raului, pentru ca nu va puteti voi inchipui ce puteri au acesti demoni si nu vreau ca voi sa stiti ca sa nu va fie teama si voua va spun fratii mei sa nu va fie teama , pentru ca Dumnezeu este cu noi si niciodata nu ne-a parasit si nu ne va parasi .
Ceea ce eu am facut este ca o dojeana fata de biserica si din iubire pentru oameni am facut acest lucru , cum din iubire pentru oameni eu imi daruiesc viata .

_________________
http://credintaiubirii.blogspot.com


08 Noi 2012, 22:19
Profil WWW
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 20 Noi 2006, 09:11
Mesaje: 128
Locaţie: Bucureşti / Zalău
Mesaj Re: Schismă cu dispensă
cata scrie:
In Biserica Ortodoxa nu se poate oficia o casatorie decat intre doua persoane ortodoxe. De aceea, ca sa se poata face, cel ce e in alta religie sau cult trebuie sa se converteasca la ortodoxie, indiferent ca e musulman, adventist, catolic, etc.

Teoretic da, practica este insa alta.
Eu am 3 verisori greco-catolici casatoriti cu ortodocsi.
Verisoara mea s-a cununat cu sotul ortodox in Biserica Greco-Catolica, iar verisorii s-au cununat cu nevestele ortodoxe in Biserica Ortodoxa. Noi facem misto si spunem ca s-au casatorit acolo unde a cantat gaina. :D
Unul insa nu a avut ce face. Sotia sa a mai fost casatorita. S-a grabit de tinerica si asta a fost. Si ea si-ar fi dorit sa se cunune in Biserica Greco-Catolica. Cum nu s-a putut, s-au cununat in Biserica Ortodoxa si nu au ascuns preotului ortodox situatia. Ei insa merg la Biserica Greco-Catolica in care si-au si botezat amandoi copiii.

_________________
În fiecare an trecem nepăsători peste ziua morţii noastre...


09 Dec 2012, 01:28
Profil
Membru Junior
Avatar utilizator

Membru din: 08 Iun 2013, 22:38
Mesaje: 2
Mesaj Re: Schismă cu dispensă
Non sum dignus scrie:
Prima dată când cineva mi-a spus că a fost "botezat catolic", dar că a trecut la ortodoxie cu acordul preotului a fost acum câţiva ani. Nu am crezut. Dar povestea s-a mai repetat. Recent, o catolică pe care o cunosc de mult, o persoană cu inteligenţă superioară şi despre care nu am motive să cred că nu a priceput ce i-a spus preotul, mi-a spus acelaşi lucru. Pregătindu-se să se mărite cu un ortodox, familiile au căzut de acord ca nunta să fie făcută în cadrul Bisericii Ortodoxe. Cum Biserica Ortodoxă nu acceptă căsătorii mixte, s-a adresat preotului ei, care, "cu mult regret", i-ar fi dat dezlegare de a deveni ortodoxă.
Uluitor ! Chestia asta, în medicină, se cheamă "eutanasie". Cam ce fel de pescar de oameni ar trebui să fie cineva ca să facă o operaţiune inversă pescuirii: să ia peşti buni şi să-i arunce în Marea Moartă? Aşa cum susţinerea şi chiar ajutorul oferit unui pacient ca să obţină moartea trupului îmi pare o încălcare nu numai a crezului medical, dar însăşi a logicii ministerului vieţii, tot aşa îmi pare asemenea lucru. Chiar mult mai grav, având în vedere că valoarea sufletului o excede pe aceea a trupului. Şi, mă întreb, cam ce formulă de dezlegare foloseşte preotul ? O ia din Ritual, sau unde scrie aşa ceva? Anul trecut a fost anul preoţiei. A fost centrat pe figura parohului din Ars, sfânt al Bisericii. Oare el o fi dat dezlegări ca botezaţii catolici din parohia lui să devină hughenoţi? Sau, mai degrabă, ar fi mers după oaia rătăcită, aşa cum a făcut Bunul Păstor?


Stiti, in Biserica Ortodoxa se poate permite casatoria cu un crestin de alta confesiune, care nu doreste sa-si paraseasca credinta. Aceasta insa se face doar cu acordul unui episcop si are si o alta conditie, pruncii nascuti sa fie botezati ortodox. Cazurile acestea sunt rare si se intampla mai ales in diaspora. Insa nu puteti sa negati ca se intampla si invers.
Bineinteles ca dvs. considerati ca este corect să te botezi catolic iar ortodocsii ca e corect sa te botezi ortodox. E regretabil, poate pt dvs. ca preotii catolici dau asemenea sfaturi cum este si pentru ortodocsi cand se intampla.
Unde vreau sa ajung? Nu stiu... Poate ca ar trebuie sa zic ca botezul ortodox, practicat asa de 2000 de ani, neschimbat nu duce sufletul in Marea Moarta ci ii da Apa vietii și il umple de lumina lui Hristos.


11 Iun 2013, 18:34
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Aug 2010, 14:14
Mesaje: 432
Locaţie: Tinuturile Loarei, Franta
Mesaj Re: Schismă cu dispensă
mihai mario dorin scrie:
Unde vreau sa ajung? Nu stiu... Poate ca ar trebuie sa zic ca botezul ortodox, practicat asa de 2000 de ani, neschimbat nu duce sufletul in Marea Moarta ci ii da Apa vietii și il umple de lumina lui Hristos.


Nu este vorba de botez aici. Cand vorbiti cu catolici, straduiti-va sa va incadrati in subiectele discutate, ca sa nu devina totul o varza.

_________________
Doamne, Tu știi că Te iubesc!


12 Iun 2013, 23:03
Profil
Membru Junior
Avatar utilizator

Membru din: 19 Apr 2014, 18:42
Mesaje: 6
Mesaj Re: Schismă cu dispensă
Un parinte ortodox care "raspunde " de strada unde imi am adresa , mi a spus la auzul faptului ca sunt botezat catolic ,ca n ar fi o problema daca cumva as vrea sa fiu ortodox ,daca la o sarbatoare mare as veni sa ma miruiasca sau chiar boteza (daca am inteles eu bine ) , din cate stiu eu botezul este unul si acela da caracterul de mai tarziu al celui botezat .


25 Apr 2014, 09:09
Profil
Membru Junior
Avatar utilizator

Membru din: 05 Iul 2014, 10:44
Mesaje: 5
Locaţie: piatra neamt
Mesaj Re: Schismă cu dispensă
UNITATE UNITATE UNITATE!O SINGURA TURMA SI UN SINGUR PASTOR!


18 Iul 2014, 22:10
Profil YIM
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Schismă cu dispensă
Cum poate verifica Biserica Ortodoxa faptul ca ai fost sau nu botezat ortodox in Romania? Nu stiu sa fi avut vreun certificat. Este frumos cand se intampla aceste lucruri care dovedesc doua lucruri: oamenii respecta taina spovedaniei si nu isi mint preotii din ambele Biserici. Pot spune cu usurinta ca sunt atei nebotezati se reboteaza si asta a fost! Dar aleg sa n-o fac. Eu stiu si de cazuri mai neplacute cand ca sa poti sa devii ortodox trebuie sa pleci din Biserica Catolica (ritualuri inca facute de unii preoti mai pustnici ortodocsi; ceea ce se rosteste in acele ritualuri nu cred ca constituie un element crestinesc, noi nu judecam, Dumnezeu judeca).
Cat despre schisma nu stiu daca a fost o plecare sau nu...
De pe siteurile ortodoxe am inteles ca a fost vorba de o distanta intre Episcopul Romei si cel al Constantinopolului, cauzata si de desele razboaie care se purtau inca pe atunci si la un moment dat ar fi scris acela un articol in care, in graba a fost discernuta o diferenta de duh (dar care acum s-a explicat deja, nu era decat o greseala de interpretare a limbii greaca si latina; zau!). Cineva a observat (conform normelor Sfantului Ioan Gura de Aur, nici nu trebuia sa fie fata bisericeasca, chiar si credinciosii potmustra pe episcopi si trebuie sa o faca) si a sesizat Episcopia Constantinopolului in acest moment existand o anatema asupra Episcopului Romei, adica Papa.
Evident in Biserica Catolica aceste mustrari ale credinciosilor contra episcopilor au fost anulate, si daca pe parcurs a fost o decizie care pare corupta, iata acum la sfarsit este mult mai simplu din partea Romei, Papa fiind infailibil, el va decide ceva credinciosii daca nu respecta nu pot fi considerati catolici.In Biserica Ortodoxa este mai greu, credinciosii facand presiuni perpetue asupra Patriarhilor sa nu se ridice anatema. Cu inima frant eu vad mai mult credinciosii tinand dogma in sus, si cred ca tot ei ii monteaza si pe calugarii de la Muntele Athos.

Inteleg ca dogmele si canoanele par jucarii simpatice pe care oricine le poate verifica aplica, e ca un mozaic asa de reguli si toti ne vanam care este unealta satanei si nu e credincios de fapt. Dar Mantuitorul nu despre asta a vorbit. Scopul, exprimat pe fata in ortodoxie, este impacarea cu Dumnezeu. Dumnezeu ne ajuta dar numai daca dorim.

P.S. Medicina si religia nu au nici in clin nici in maneca, nu se poate face comparatie. (Medicina tine de lumea vremelnica, este o arta despre care Sfantul Apostol Paul spune clar: "arta va pieri, numai trei lucruri vor ramane."Stim care). - "cel ce tine la viata sa si-o va pierde; cel ce si-o pierde in numele Meu si-o va dobandi in veci" - in acest cuvant "a dobandi" este justificata si definitia catolica a "harului" ca si element dobandit (in credinta ortodoxa harul este ceva dat inca de la Creatie de Dumnezeu si este pierdut din cauza pacatelor si a relatiei defectoase cu Dumnezeu, lucru justificat de mult utilizata pilda a talantilor). Deci harul ca dobandire a impacarii, deci mantuire, nu poate fi definit corect decat prin ambele credinte - catolica si ortodoxa - impreuna. Aceasta NU este cunoastere, care ramane un lucru interzis oamenilor, ci acceptarea Cuvantului lui Dumnezeu. Ca nici cel decazut nu respecta Cuvantul Lui, cu toata cunoasterea care o primise, si omul si-a facut un prieten fals in acest inger decazut si ideile constructive si intelegabile pe care i le tot propune omului. Ca si cel necurat vrea si poate are anume abilitati, sa se joace cu noua fiinta creata. Biserica dezbinata este foarte fragila, fiind compusa din oameni - preotii sunt oameni, si nu i se doreste binele din partea intunericului pierdut care va fi infrant dar intunericul vrea sa ia si biserica pe care nu respecta considerand-o o zorzoana inutila a unor oameni slabi care n-au avut tupeu sa-i zica lui Dumnezeu sa se duca invartindu-se.
Nu-i o gluma! Dumnezeu nu scuza pe om de alegerile pe care le face doar ca ii face omul o poza draguta sau o organizatie cu aer caritabil. Iisus nu era un hippie umanist, recititi Noul Testament sa intelegi cat de periculoase sunt filmele facute dupa aceasta carte. Cand il ia sub aripa lui necurata, cel cazut ii da omului mandrie, respect,stiinta in exces, ratiune, senzatii minunate, argumente, filozofie, arta, constructii, ingeniozitate, si ii promite puteri precum ale lui si egalitate - Dumnezeu nu i-a promis omului asta, recititi Noul Testament, dar Dumnezeu a adus mesajul catre om personal ca sa nu se lase pacalit de aceste iluzii pentru ca El, Dumnezeu, il va distruge pe necurat si bine ar fi sa nu fim de acea parte a baricadei cand se va intampla.
Oamenii zic cum ca Biserica este locul cel mai periculos, sau care dintre biserici va fi aruncata de Dumnezeu???? Sa isi revina! Nu poate sa ii placa celui cazut idolatria inutila a lui Dumnezeu, icoane dragute si sfintirea apostolilor si a multor altor sfinti, genul oameni considerati ca si inutili de stapanul carnii, masinii si al intunericului.
Singura arma in fata atacurilor este slabiciunea si tristetea si suferinta, lucruri care nu il hranesc pe cel cazut. Orice altceva (si revistele sunt pline de asa ceva) ii da ghes sa isi ia suflete in armata sa de suflete cazute, certati definitiv cu Dumnezeu.

Falsul umanism al satanei. Sa ne gandim la acestea inainte sa dam cu pietre si faclii in preoti si "zorzoanele" lor.

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


04 Dec 2014, 12:53
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România