Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea 
Autor Mesaj
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Continui aici discutia pe care o incepusem la alt topic.
Am cateva nelamuriri:
Despre inseminarea in vitro
Celulele zigot sunt create in laborator am inteles. Ce se insemineaza in corpul mamei? Toate celulele create, o parte si restul se congeleaza?

Despre neo marxism
De ce 'neo'? Nu este acelasi marxism creat de Marx? Recunosc ca ma baga in ceata faptul ca majoritatea sustinatorilor LGBTI sunt marxisti, adica socialisti si internationalisti (ce am inteles eu ca e marxismul) dar totusi liderii comunisti din cat stiu erau anti-gay, ba chiar il facusera ilegal, ca si avortul de altfel, si nu ezitau sa se foloseasca si de nationalism daca le folosea lor.

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


29 Aug 2016, 19:35
Profil
Membru
Avatar utilizator

Membru din: 05 Aug 2008, 11:04
Mesaje: 32
Locaţie: Germania
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
În uterul viitoarei mame se implantează mai multe morule. O morulă este stadiul următor zigotului și este formată dintr-o aglomerare de celule încă nediferențiate, cu aspect de mure (de unde provine și numele morula în latină). Zigotul e deja o altă ființă umană, cu un nou cod genetic propriu. Există din păcate destui așa-numiți progresiști, care neagă calitatea de ființă umană a zigotului și încearcă să îl banalizeze (să îl dezumanizeze), redenumindu-l ca fiind doar un produs de concepție.
Deci, sunt fertilizate in vitro mai multe ovule, rezultă mai mulți embrioni viabili (adică mai multe ființe umane!) care sunt implantați în uterul femeii. O parte (din aceste ființe umane) nu reușesc să se implanteze, deci acei embrioni sunt pur și simplu eliminați de corpul acelei femei (deci mor). Se implantează mai mulți embrioni, pentru că nu se știe care se implantează corect și care va fi eliminat, dar se știe din start că sigur unii din ei vor fi eliminați. Deci, ce se întâmplă ? sunt fabricați mai mulți copii, știind din start că unii din ei vor fi omorîți ? Ce suflet poate avea acea femeie, să știe că a primit un copil, pentru care alți copii au trebuit omorîți ?
Unele centre de fertilizare in vitro țin mai mulți embrioni congelați și îi implantează când vine o clientă (din aceștia, iar vor muri câțiva după implantare).
Cine apelează la această procedură ? În ultimul timp femeile care acceptă să-și închirieze uterul (e din păcate la fel de degradant pentru acea femeie ca și prostituția), pentru ca apoi să livreze comanda (copilul, care în acest caz, devine și el, săracul, doar o simplă marfă comandată) unui cuplu de homosexuali (e un gen de afacere destul de întâlnit în occident).
Marxismul căuta cu orice preț să găsească o clasă socială asuprită, pe care să o convingă să lupte pentru ca să preia puterea. Proletarii nu s-au arătat prea interesați de acest lucru, având încă credință în Dumnezeu, fiind legați de familiile lor și fiind patrioți (cazul cel mai răsunător a fost cel al lui Lucrețiu Pătrășcanu, care a spus: În primul rând sunt român și apoi sunt comunist! (a fost apoi executat pentru că nu le convenea comuniștilor, care erau internaționaliști). Comuniștii s-au gândit încă de timpuriu să atace familia, ca instituție de bază a societății. Astfel, imediat după primul război mondial, în Ungaria comunistă condusă de Bela Kun a fost introdusă educația sexuală încă din clasele mici de școală (din fericire, armata română a intervenit rapid și i-a alungat pe comuniștii unguri de la putere). Hitler, dar și Stalin, în Polonia ocupată de ei au legalizat avortul, cu scopul de a slăbi poporul polonez.
Odată cu căderea comunismului, teoreticienii marxiști au început să caute alte clase sociale asuprite (de fapt le găsiseră de mai demult) și atenția lor s-a îndreptat asupra minorităților sexuale, care au căpătat tot mai multe drepturi. Dar neomarxiștii nu îi susțin doar pe LGBT, ci și ideea de imigrație, pentru a schimba structura etnică a popoarelor care trebuie apoi subjugate.
O atenție specială merită țările scandinave, arătate deseori ca model de stat social, sau de aplicare așa-zisă înțeleaptă a socialismului. În Suedia, generațiile sunt separate una de alta: copii sunt crescuți de către stat, iar pensionarii sunt băgați în azile. Părinții nu au prea multe drepturi privind copiii lor, pentru că copiii sunt priviți ca fiind proprietatea statului. E plin de cazuri în care părinților le sunt luați copiii de către stat (Suedia, Norvegia, Finlanda). Aici merită citit cazul familiei Bodnariu, ce luptă au trebuit să ducă cu Barnevernet (protecția copilului din Norvegia) pentru ca să-și recupereze copiii, doar Dumnezeu i-a ajutat. Una din consecințe (ca urmare a faptului că părinților li se iau copiii de către stat și de cele mai multe ori nu îi mai pot primi înapoi) este creșterea cazurilor de depresie și de sinucidere în Scandinavia, mai ales că oamenii acolo nu mai au nici credință în Dumnezeu. În Suedia s-au declarat credincioși 2 % din populație. Biserica este controlată total de stat și în Suedia, și în Norvegia. Pentru mai multe informații, recomand încă o dată http://www.culturavietii.ro sau sau http://www.mercatornet.com sau http://www.ncregister.com sau http://www.catholic.org sau http://www.catholiceducation.org sau http://www.katholisches.info pentru cei care știu germană.
Problema este că tot mai multe categorii sociale intră în conflict de conștiință cu noile legi. Astfel în SUA cofetarii, florarii, fotografii sau micile centre de tipărire sunt dați frecvent în judecată de către cuplurile de același sex, pentru că refuză să participe la ceremoniile lor, din motive de conștiință. În Suedia, o moașă nu și-a putut găsi de lucru, pentru că a refuzat constant să facă avorturi. În unele țări, medicii sunt forțați de stat să facă eutanasie sau să trimită pacientul la un alt coleg care face eutanasie (ceea ce în fața lui Dumnezeu e același păcat). Iar eutanasia merge cu o grămadă de abuzuri. Cine mai poate controla dacă persoana eutanasiată chiar a cerut în scris acest lucru și oare nu i s-a falsificat semnătura ? Au ajuns unii pensionari din Olanda să vină să se mute în Germania, de frică să nu fie eutanasiați.
Proprietarii de hoteluri sau restaurante nu pot refuza cuplurile de același sex ca și clienți, din motive de conștiință. Profesorii (chiar dacă au obiecții de conștiință) sunt obligați să le spună copiilor la școală că ar exista și alte tipuri de relații sexuale, și alte tipuri de familii. În SUA se predă deja genderismul încă de la grădiniță. În SUA a început războiul toaletelor și vestiarelor de când cu teoria gender. Exemple ? Într-un vestiar de fete de 12-14 ani de la o piscină a intrat un bărbat de 50 ani doar cu un prosop pe el, pretinzând că el se consideră ca fiind o femeie, deci legal, după noile legi, are dreptul să intre în acel vestiar de fete.
Toate acestea sunt exemple de persecuție a creștinilor prin noile legi. Așa apare intoleranța exercitată în numele toleranței.
Musulmanii sunt importați masiv ca refugiați pentru ca să lovească și ei în creștinism. Într-adevăr, musulmanilor nu le plac minoritățile sexuale, dar dușmănia și-o manifestă mai ales contra creștinilor. Și aceștia sunt aduși în Europa de către neomarxiști.
Ceea ce e de speriat e că în ultimii ani, indiferent de culoarea politică, toți politicienii promovează asemenea lucruri, enumerate mai sus. Din fericire, Germania încă nu e chiar așa de afectată de aceste lucruri ca și Scandinavia sau Franța sau Belgia sau America de Nord. Dar oare pentru cât timp ? Și aici se modifică lucrurile de la un an la altul.


29 Aug 2016, 21:52
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Acum am inteles cu neo-marxismul ce legatura are cu proletarii.Nu stiam ca au introdus educatia sexuala in scoli. Despre familia Bodnariu am urmarit cazul si si-au primit copilul inapoi si dupa ceva incapatanare au luat decizia, corecta zic eu, sa se intoarca in Romania.

Referitor la IV - inteleg ca metoda implica avort! In Biblie nu exista fragment sa justifice ca si zigotul sau morula este fiinta umana, dar exista un pasaj clar ce arata ca nasterea este parte din planul lui Dumnezeu (deci trebuie sa fie sub controlul Lui), si avortul incalca si porunca a cincea dar si prima porunca referitor la unicitatea de credinta (In Dumnezeu).

„Nădăjduit-a în Domnul; acum să-l izbăvească;
să-l mântuiască pentru că îl vrea“

9 Că Tu eşti Cel ce m'a scos din pântece,
nădejdea mea de lângă sânul maicii mele;

10 spre Tine am fost aruncat din pântece,
din pântecele maicii mele îmi eşti Tu Dumnezeu."

Duhul Sfant venind sa dea viata doar in mod firesc, in pantecele mamei, si El este Cel care da viata, acele morule introduse in corpul femeii sunt viata. Cat sunt in laborator, nu stiu nici eu ce sunt, nu reusesc sa gasesc fragment clar in Biblie, dar procedura in sine implica control al vietii fara Dumnezeu, si in credinta sau intr-o lume credincioasa nici nu s-ar fi ajuns asa departe vreodata zic eu (cum zic si ateii de fapt, R. Dawkins si Hutchins, ca religia, adica se exemplifica, crestinismul, a dus la stagnarea descoperirilor stiintifice - asa este; acum stim o gramada de lucruri din care cate ne sunt de trebuinta?)

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


30 Aug 2016, 12:27
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Am uitat sa mentionez. Citatul de mai sus este din Psalmul 21.

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


30 Aug 2016, 12:35
Profil
Membru
Avatar utilizator

Membru din: 05 Aug 2008, 11:04
Mesaje: 32
Locaţie: Germania
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Maria888 scrie:
In Biblie nu exista fragment sa justifice ca si zigotul sau morula este fiinta umana

Orice zigot e o nouă ființă umană, cu un nou cod genetic, deci și morula, și embrionul, și fătul și nou-născutul. Cu ce e mai puțin umană o morulă față de embrion ? Pentru că are mai puține celule ? Ne apucăm și fixăm limite arbitrare câte celule trebuie să conțină pentru ca să îi dăm voie să trăiască ? (și cum ar putea fi numărate apoi acele celule ? dar dacă ni se pare că lipsește o celulă din numărul impus arbitrar de noi, iarăși nu e un om ?) Adică încerc aici să demonstrez ce absurde sunt argumentele celor care susțin avortul, deși în SUA a apărut de mulți ani termenul de avort târziu, unde se naște un făt viabil, dar e imediat ucis și se declară că a fost avort (dați o căutare pe Google cu late abortion și vedeți ce puteți citi, e îngrozitor). Nu dezumanizăm o ființă umană, doar pentru că nu există referire la ea în Biblie. Credința catolicilor și a ortodocșilor se bazează atât pe Biblie, cât și pe Tradiție. Să nu uităm că atunci când s-a stabilit canonul după care au fost acceptate diferitele cărți ale Bibliei ca făcând parte din Biblie, criteriul principal a fost dacă acele cărți respectă sau nu Tradiția creștină. Au venit apoi protestanții și au renunțat la tradiție, mergând pe principiul Sola Scriptura. Dar iarăși deviez de la subiect...
Cei care încearcă să dezumanizeze această nouă ființă umană prin redenumirea ei ca fiind doar un produs de concepție, aduc ca argument faptul că această ființă nu e viabilă în afara corpului mamei. Dar dependența de corpul mamei nu poate fi invocată ca argument pentru a declara subuman produsul de concepție. Așa putem extrapola și să dezumanizăm și alte categorii de oameni: începem să spunem că de fapt și nou-născutul, fiind dependent de mamă, ar fi subuman, pentru că fără îngrijire, moare în câteva ore sau zile sau putem spune că și un bătrân imobilizat la pat, fiind dependent de societate, și-ar pierde condiția de om ? De aici se ajunge la alte deviații periculoase, începem să eliminăm atunci și persoanele cu handicap ? Unde mai rămâne atunci umanitatea noastră ? Cum ne vom prezenta în fața lui Dumnezeu la judecata finală ?


02 Sep 2016, 01:41
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Ay, dar stiu ca ati citit "cu atentie" ce am scris dle doctor!

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


02 Sep 2016, 11:13
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Ay, dar nici eu n-am fost atenta la ce spuneati!

Scopul este sa convingem orice femeie care zice ca e crestina, sau care tine de o religie legata de Biblie, care e Sfanta Scriptura, sa nu faca avort! Si protestantii nu stiu daca si-au castigat dreptul ca monopol pe Biblie tinand cont ca ei inca ignora pasajele in care se face referire la Fecioara Maria in Vechiul Testament, nu doar conexiunile facute de teologi, ci se spune "ea" nu doar "chivot" care poate fi interpretabil, ci "ea".
Dar nu stiam ca morula are mai putine celule! =D>
Daca are mai putine celule cine/ce le completeaza in pantecul mamei? :)

Daca gasim un pasaj care leaga completarea uniunii dintre barbat si femeie (celulele lui si celulele ei), altfel decat legat de cununie, putem sustine faptul ca morula este viata cu Biblia.

Nu inteleg de ce se abandoneaza Biblia la protestanti. Sau daca asa e... e de rau, (da, faptul ca dna episcopeasca din Suedia e lesbiana cred ca spune multe). Sfintele Scripturi sunt baza. Nu Luther a inventat Biblia. Si cred ca sunt protestanti azi mult mai buni crestini ca dansul pe care-l celebreaza ca pe un "sfant" desi nu stiu ce miracole a facut sau la ei nu e cu miracole. Imi pare rau sunt foarte bigota in ultimul timp.
Vreau sa ma explic nu am nimic cu protestantii, si neo-protestantii, multi dintre ei sunt mult mai putin fricosi ca Biserica care este mai veche. Nu vad prin Europa sa faca cineva demonstratii in fata clinicilor de avort cum fac cei de la Cornerstone Church din Texas spre exemplu, care sunt o organizatie nou-noua, apocaliptica si de tot rasul pentru unii, dar nu le e rusine sa isi spuna in public credinta doar ca va veni politia peste ei.

Si in curand nu vom mai avea voie nici sa zambim (vedeti la 3:04)
https://www.youtube.com/watch?v=MN6_DeWmUg0

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


02 Sep 2016, 13:33
Profil
Membru
Avatar utilizator

Membru din: 05 Aug 2008, 11:04
Mesaje: 32
Locaţie: Germania
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Mesajul vi l-am citit cu atenție. Mi-a atras însă atenția afirmația de tipul <<Nu este în Biblie!>>. Sigur, ar fi trebuit să detaliez acest subiect. E vorba de faptul că dacă un anumit adevăr de credință sau dacă descrierea unei anumite fapte sau descrierea unei anumite persoane sau situații nu apare în Biblie, nu putem totuși ignora acea problemă. E bine de ținut minte acest aspect când aveți vreo discuție cu neoprotestanții, cu așa-zișii creștini liberali sau progresiști sau cu ateii culți (care știu câteva lucruri despre creștinism sau chiar despre Biblie, informații pe care le folosesc pentru a-și justifica necredința lor sau pentru a-i contrazice pe creștinii practicanți).
Am vrut să discut la modul general și de fapt am discutat doar cazul particular despre dezvoltarea intrauterină. Un alt exemplu destul de cunoscut e fumatul. Nu scrie în Biblie despre fumat, dar totuși nu e un lucru bun. Da, din păcate cunosc și preoți care fumează și care mă vor contrazice. Dacă cineva face ceva dăunător pentru sănătatea ți viața sa (iar fumatul e evident că dăunează sănătății), intră în conflict cu porunca a 5-a, sigur nu atât de grav ca un sinucigaș, dar totuși în aceeași direcție.
Pentru ca să convingem o femeie să nu avorteze, e esențial ca acea femeie să înțeleagă faptul că poartă în pântecele ei o altă ființă umană, iar avortul este uciderea unui alt om. Lucrurile trebuie afirmate clar, în față, fără menajamente (adică ce menajăm ? conștiința acelei femei, adică să meargă totuși fără mustrări de conștiință și să-și ucidă copilul ?).
Episcopeasa de Suedia e de import, e de fapt venită din Germania, am citi undeva de curând. Acolo Biserica e doar așa de fațadă, e total controlată de stat. Cei care se declară credincioși reprezintă cam 2 % din populație, iar din aceștia doar o parte merg la biserică.
Nici catolicilor nu le este frică să își afirme credința. De curând un episcop spaniol a afirmat că homosexualitatea este un păcat. El s-a bazat ceea ce spune învățătura Bisericii, dar pentru această afirmație a fost dat în judecată de o asociație de LGBT. M-aș fi așteptat să fie susținut de ierarhia Bisericii Catolice, dar încă nu știu să fi luat cineva poziție în apărarea lui.
În ceea ce privește ierarhia catolică din Germania, eu sunt nemulțumit, dar bine că am posibilitatea să mă duc la comunitatea poloneză. Acolo și-au păstrat tradițiile, acolo văd adevărata credință catolică.
Luther a negat prezența lui Isus Cristos la Liturghie, adică neagă prefacerea pâinii în Corpul lui Cristos. A păstrat doar Biblia, nu recunoaște tradiția creștină.


02 Sep 2016, 21:55
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Oare ce o fi fost in sufletul lui Solomon?
Pai nu este Hristos chemat intimpul Liturghiei? Si nu tot El a zis "cine Ma va cauta Ma va gasi." Luther nu Il gasea si indoiala lui plus a altora a dus la o convingere.
Pentru mine avortul e o problema sensibila. Si comunistii...
Parintii erau casatoriti, cununati, dar eu al doilea bebe am fost surpriza. Daca comunistii n-ar fi interzis avortul din motivele lor... specifice, eu azi n-as fi fost aici. Mai existau metode.. din popor cu niste fierturi. Nu functioneaza mereu, eu sunt o dovada.
Mama ma iubeste mult, ea o femeie buna dar mereu influentabila. Ceva spiritual exista insa, noi nu ne certam dar vedem lucrurile diferit. Ea a gasit eliberare in Pierre Onfray, si Iulian apostatul este un mic erou prin sinceritatea lui, pentru ea. Eu cand eram la liceu in centrul Bucurestiului am profitat sa ma duc pe la vechile biserici de acolo si sigur fara acele alegeri m-as fi pierdut in acei ani dificili. Mama incearca sa nu imi prezinte multe din ideile ei, de dragul meu.
De cand mi-a povestit faptul cu nasterea mea, care a fost de fapt si rapida vreo 3 ore de travaliu, ma gandesc ca de fapt se trezesc demoni in conflictul dintre mama si graviditate. Ma iertati eu sunt cam mistica. Motiv pentru care consider ca e esential sa explicam traditia Bisericii in legatura sa cu Biblia. Aceasta legatura exista si teologii o stiu.
Stiu ca exista multi catolici carora nu le e frica de etichete, de la Vatican as remarca pe cardinalii Ravasi si Burke. Poate si papa este traditionalist de fapt, prea progresiva din USA zice ca el in Argentina i-a numit pe gay fiii satanei. Dar el e confuzant, nu stiu daca e bine asta totusi.
Mai mult m-a impresionat Ratzinger care a spus ca duhul acestor vremi este fals feminist, sau feminin. Dar a plecat...

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


03 Sep 2016, 21:07
Profil
Membru
Avatar utilizator

Membru din: 05 Aug 2008, 11:04
Mesaje: 32
Locaţie: Germania
Mesaj Re: Lumea noua -neo marxismul si bio-moralitatea
Vă recomand să citiți acest articol:
http://www.culturavietii.ro/2016/09/06/ ... e-america/
Explică foarte bine chiar topicul în care ne aflăm cu discuția.


07 Sep 2016, 23:29
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România