Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Înființarea unui grup de adorație euharistică permanentă 
Autor Mesaj
Membru
Avatar utilizator

Membru din: 05 Aug 2008, 11:04
Mesaje: 32
Locaţie: Germania
Mesaj Înființarea unui grup de adorație euharistică permanentă
Cum se poate înființa un grup de adorație euharistică permanentă ?
Trebuie găsit un număr minim de persoane. Considerând că fiecare ar putea aloca 1 oră zilnic pentru adorație, ar fi necesare cel puțin 24 persoane. Câte persoane ar trebui să se afle permanent în capelă sau în biserică pentru adorație ? (1, 2 sau un anumit număr minim? deci trebuie calculat în multipli de 24 ?). Doar câteva din problemele care pot să apară: se mai îmbolnăvește unui din grupă sau pleacă în concediu sau are program de lucru diferit în cursul lunii (de exemplu cei care lucrează în schimburi sau cei de gardă), ceea ce face ca necesarul de persoane să fie ceva mai mare (cât ar fi o rezervă minimă de adăugat aici?), sau foarte probabil devine necesar ca fiecare să se treacă exact pe o planificare lunară făcută cu cel puțin 1 lună în avans.
Poate și mai important, este să se obțină aprobarea preotului paroh (care servește în acea biserică sau capelă) sau poate că și a protopopului din acel oraș (sau poate e necesară și aprobarea episcopului?)
Există un anumit tipic? Cum decurge o adorație euharistică permanentă? Ce rugăciuni trebuie să spună (în gând) cel care își face ora de adorație în acel moment? Sau ajunge doar să mediteze la Sfântul Sacrament?
Sunt doar în faza de studiere a acestei posibilități, încă nici nu știu măcar dacă se vor găsi suficiente persoane.
Cine dintre voi are experiență în acest domeniu și îmi poate spune mai mult?


12 Mar 2017, 17:59
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Aug 2010, 14:14
Mesaje: 433
Locaţie: Tinuturile Loarei, Franta
Mesaj Re: Înființarea unui grup de adorație euharistică permanentă
Estimarile dv sunt corecte si arata ca, pentru adoratie permanenta, este necesar un numar mare de persoane care sa fie nu numai voluntare, dar si perseverente in vointa lor. Cu greu veti gasi LAICI care sa participe la adoratie o ora din 24, inclusiv sambata, duminica si in perioada concediilor. Domnul nostru are o pilda in care multi sunt chemati, dar toti incep sa lipseasca motivat: unul se insoara, altul se duce la targ, altul se duce sa isi ingroape tatal care murise, etc.

In romanul "Roxana" de Gala Galaction e vorba de un preot tanar si neexperimentat care e pus pe fapte mari pentru Domnul. Vrea nu numai sa ctitoreasca o biserica, nedispunand de nicio lescaie, ci proiecteaza un fel de falanster socio-religios, cu chilii pentru familii, spatii de productie, etc. Cu entuziasmul preotiei juvenile, se duce la episcop sa ceara aprobarea. Si niste bani, daca se poate. Episcopul il asculta si ii spune ceva de genul: "dumneata vii aici spunand ca ai de gand sa rapesti pe fata sultanului. Demonstreaza, mai intai, ca poti sa furi ciubucul Marelui Vizir, si atunci am sa cred ca poti sa rapesti si fata sultanului".

Prin urmare, cred ca cel mai bine ar fi sa incepeti cu ceva un pic mai usor de realizat, ceva care are nevoie de mai putine resurse umane si la care riscul e mai mic. De exemplu, un grup de rugaciune. Un grup care sa se intalneasca in ziua cutare din fiecare saptamana pentru un rozariu. Puteti fi doar 5 sau 6 la inceput. Vazand staruinta, preotul se va bucura si va va ajuta, indemnand la liturghia parohiala si pe altii sa se alature, alaturandu-se el insusi, permitand punerea de anunturi in spatiile de afisaj parohial. Cu timpul, va veti cunoaste mai bine, cei din grup, si altii vi se vor alatura. Daca va ajuta Maica Domnului sa ajungeti la o masa critica de macar 50 de persoane si la o ritmicitate de macar doua intruniri pentru rugaciune pe saptamana, atunci proiectul unei adoratiuni perpetue va pluti in aer, ca sa zic asa, incat lucrurile vor veni ca de la sine.

Cu fratietate in Domnul,
N.s.d.

_________________
Doamne, Tu știi că Te iubesc!


04 Apr 2017, 06:33
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Înființarea unui grup de adorație euharistică permanentă
Hristos a Inviat!
Eu nu stiu cum se organizeaza. Pe net am aflat ca romanii dib diaspora mai organizeaza rugaciuni la ora fixa. Adica se aduna mai multi si cu binecuvantarea unui preot se roaga toti la o anumita ora. De obicei este o Catisma din Psaltire unde la pomelnic vii se citesc numele de botez ale tuturor celor care participa la ora de rugaciuni. Ma rog..doar Dumnezeu si Sfinti Ingeri stiu daca toti se roaga dar presupun ca asta e si ideea. Incredere si pronie.
Am instalata o aplicatie de Android dezvoltata cred de catolici americani deoarece are link catre EWTN. si in aceasta aplicatie am gasit la sectiunea Latin Prayers, mai multe rugaciuni din care unele sunt marcate drept 'Eucharistic Group'. Altele sunt Marian Group, Hymn Group etc. Sunt in latina.
Poate va ajuta. Le listez pe cele din Eucharistic Group:
Adoro te devote
Benedicrus Deus
O Salutaris Hostia - asta cred ca este cu un preot participand
Pange lingua.
Poate acestea sunt rugaciunile? Aplicatia este genuine cred, are link spre Vatican News, are calendar catolic care se updateaza. E noua cred, acum un an cautam ceva similar pentru a afla si eu care sunt rugaciuni catolice dar nu am gasit decat rugaciuni citite inregistrate si alte cateva destul de vagi si comerciale asa ca look..mai mult poza decat text. Dar in ultimul timp vad ca s-au mai schimbat putin lucrurile.

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


15 Apr 2017, 16:49
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România