Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Efect (dovedibil???) al rugaciunii si al semnului crucii? 
Autor Mesaj
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 10:23
Mesaje: 1479
Locaţie: Cluj
Mesaj Efect (dovedibil???) al rugaciunii si al semnului crucii?
Voi ce credeţi?

Citat:
Efectele miraculoase ale semnului crucii şi rugăciunii
21.03.2006, Moscova (Catholica)


Imagine

Oamenii de ştiinţă ruşi au dovedit experimental proprietăţile miraculoase ale semnului crucii şi al rugăciunii, a informat săptămâna trecută agenţia Interfax. "Am stabilit că vechiul obicei a-l facerii semnului crucii deasupra mâncării şi băuturii, înainte de masă, are un profund sens mistic. În spatele lui este un folos practic: mâncarea este purificată efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se întâmplă fizic în fiecare zi", a declarat fizicianul Angelina Malakhovskaya, citată de publicaţia Zhizn.

Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii timp de aproximativ zece ani. A făcut numeroase experimente, ce au demonstrat în mod verificat rezultatele făcute apoi publice. Ea a descoperit în special proprietăţile bacteriale unice ale apei după ce este binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul crucii. Studiul a mai observat un nou şi necunoscut efect al Cuvântului lui Dumnezeu, scrie Interfax, de transformare a structurii apei, în special densitatea ei optică în spaţiul spectral ultra-violet. Oamenii de ştiinţă au studiat impactul rugăciunii Tatăl nostru şi al semnului crucii asupra bacteriilor patogenice. Mostre de apă din diferite surse - fântâni, râuri, lacuri - au fost folosite în cercetare. Toate mostrele conţineau anumite bacterii. S-a observat că dacă se rosteşte rugăciunea domnească şi se face semnul crucii asupra apei, numărul de bacterii dăunătoare scade de şapte, zece, sute chiar mii de ori. Experimentele au fost făcute astfel încât să se excludă posibilul impact al sugestiei mentale. Rugăciunea a fost spusă atât de credincioşi cât şi de necredincioşi, iar numărul bacteriilor, indiferent de mediu, a scăzut faţă de mostrele de referinţă.

Oamenii de ştiinţă au mai dovedit efectul benefic al rugăciunii şi al semnului crucii asupra oamenilor. La toţi participanţii la teste presiunea sângelui s-a stabilizat iar parametrii s-au îmbunătăţit. În mod uimitor, parametrii s-au modificat în direcţia necesară vindecării: la oamenii hipotensivi presiunea sângelui a crescut, iar la hipertensivi a scăzut. S-a mai observat că dacă semnul crucii este făcut neîngrijit, şi fără să atingă punctele corespunzătoare - centrul frunţii, centrul plexului solar şi umerii - rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe, sau chiar absente.

http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=11779

_________________
Imagine


21 Mar 2006, 23:18
Profil YIM WWW
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 17 Mar 2006, 08:16
Mesaje: 3230
Locaţie: Bucuresti
Mesaj Re: Efect (dovedibil???) al rugaciunii si al semnului crucii
radukn scrie:
Voi ce credeţi?

Citat:
Efectele miraculoase ale semnului crucii şi rugăciunii
21.03.2006, Moscova (Catholica)

proprietăţile miraculoase ale semnului crucii şi al rugăciunii


asa este!
dar nu semnul/textul in sine, ci CREDINTA

semnul /textul repetat devine obisnuinta si predispune la trezirea credintei


22 Mar 2006, 09:21
Profil
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 10:23
Mesaje: 1479
Locaţie: Cluj
Mesaj 
Interesant este că studiul ştiinţific a înregistrat rezultate şi la recitări "necredincioase":

Citat:
Rugăciunea a fost spusă atât de credincioşi cât şi de necredincioşi, iar numărul bacteriilor, indiferent de mediu, a scăzut faţă de mostrele de referinţă.

_________________
Imagine


22 Mar 2006, 10:09
Profil YIM WWW
Preot
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 16:12
Mesaje: 14
Mesaj Memoria apei
Cineva imi vorbea odata despre "memoria apei". Spunea ca s-a facut un test la care s-a folosit apa obisnuita, si aceeasi apa, dar binecuvantata. Dupa ce a fost supusa inghetului, apa obisnuita a inghetat realizand niste forme haotice, pe cand apa binecuvantata a inghetat aratand o imagine deosebita, cu niste cristale clare si perfect realizate, de parca ar fi fost rezulatul unui program grafic.
Citind articolul de mai sus, gandul meu a mers la acea discutie, si inclin sa cred ca au dreptate acei cercetatori.


22 Mar 2006, 13:03
Profil
Moderator
Avatar utilizator

Membru din: 14 Mar 2006, 21:59
Mesaje: 250
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Mesaj Semnul crucii
Binecuvantarea apei este un sacramental, nu un sacrament, deci nu lucrează "ex opere operato" (prin însăşi lucrarea lucrată), ci "ex opere operantis" (prin lucrarea lucrătorului). Cu alte cuvinte, în cazul unui sacramental, harul se transmite numai pe măsura credinţei celor care celebrează şi primesc semnul liturgic respectiv.
Nu este exclus uneori însă ca Dumnezeu să vrea să dea unele semne, deci să facă să lucreze unele gesturi precum crucea şi în cazul unor necredincioşi. Dar aceasta nu se întâmplă în mod obişnuit.
Pe de altă parte, în cazul experimentului menţionat, se poate să fi lucrat chiar credinţa savantului care conducea experimentul - înclin să cred că este un om credincios.

A lega de gestul exclusiv fizic al crucii (fără nici cea mai mică doză de credinţă) nişte efecte miraculoase mi se pare atât o concepţie eronată cât şi periculoasă. E ca şi cum ai controla harul (realitate supranaturală) doar cu puteri naturale, şi aşa ceva nu se poate. Rugăciunea nu e magie, dacă ai aflat formula corectă să poţi face ce vrei. Asta ar fi alunecare în gnosticism.

_________________
Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. (Ioan 14: 6).
http://www.proveritate.ro


22 Mar 2006, 20:08
Profil WWW
Membru Junior
Avatar utilizator

Membru din: 22 Mar 2006, 23:24
Mesaje: 6
Mesaj Re: Efect (dovedibil???) al rugaciunii si al semnului crucii
Pentru vechii romani crucea reprezenta o simlă unealtă de tortură, care, prin forma sa amintea omul cu bratele superioare întinse orizontal. După ce Domnul nostru Isus Cristos ne-a răscumpărat prin moartea Sa pe Cruce, aceasta a devenit simbolul celor care cred şi împărtăşesc credinţa în Cristos cel Înviat. Despre efectele benefice ale Crucii nici nu trebuia vreodată să ne îndoim, căci Ea este reprezentarea lui Cristos Răscumpărătorul. Nu în zadar mulţi dintre sfinţi şi-au dedicat viaţa Crucii, cum ar fi Sf. Ioan al Crucii sau Sfânta Tereza Benedicta a Crucii.


23 Mar 2006, 19:52
Profil
Membru nou
Avatar utilizator

Membru din: 26 Mar 2006, 22:47
Mesaje: 1
Locaţie: Cluj
Mesaj Cristalizarea apei
Masaru Emoto are un intreg studiu despre cristalizarea apei... se pare ca nu sunt numai povesti senzationale. http://www.eva.ro/sanatate/articol235.html

Cristian


02 Apr 2006, 21:51
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România