Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1360 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 132, 133, 134, 135, 136
Medjugorje 
Autor Mesaj
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 02 Apr 2010, 14:31
Mesaje: 234
Mesaj Re: Medjugorje
Non sum dignus scrie:
Nu pot sa nu observ ca "domnul Helmut Schuller", care este, totusi, preot (inca!), a ajuns, conform "spiritului conciliar": "domn".

Damned if you do, damned if you don't! Asta e. ;)

In timpul turneului din state doar NCR (National Catholic Reporter) l-a numit "Fr. Helmut Schuller". Acum nu stiu exact ce credeti dvs despre NCR, dar banuiesc ca nu...
Agentiile de stiri catolice l-au numit "controversial catholic pastor", "dissident priest", etc. Titlul de "monsignor" i s-a luat anul trecut; habar nu am daca e inca in ordine cu Roma.
Cand vine vorba de Hans Kung dvs scrieti "parintele Hans Kung"?


08 Noi 2013, 18:27
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Aug 2010, 14:14
Mesaje: 433
Locaţie: Tinuturile Loarei, Franta
Mesaj Re: Medjugorje
Rocinante scrie:

Cand vine vorba de Hans Kung dvs scrieti "parintele Hans Kung"?


Hans Kung a fost privat cel putin de una din facultatile presbiterale: aceea de a preda credinta. Dimpotriva, contra pr. Helmut Schüller nu a fost intreprinsa nicio actiune formala. Hans Kung este, de mult, pensionar, pe cand celalalt e in activitate. In sfarsit, Hans Kung apare mereu la costum si cravata. Cam greu sa-i spui "saru'mana, parinte!". Dimpotriva, Helmut Schüller, chiar daca nu poarta sutana, pe care modernistii obisnuiesc sa o abhore, poarta, cel putin, camasa si guler clerical. Deci, pe taica Helmut il socotesc preot, pana cand episcopul lui, jupanul Schonborn, va transmite ideea ca e ceva in neregula cu el. Dar nu-mi fac iluzii: amandoi, presbiter si (arhi)episcop, sunt din aceeasi faina si nu m-ar mira ca, intr-o zi, sa aflu ca au lucrat in coniventa.

_________________
Doamne, Tu știi că Te iubesc!


09 Noi 2013, 13:38
Profil
Membru activ
Avatar utilizator

Membru din: 03 Ian 2010, 15:56
Mesaje: 75
Mesaj Re: Medjugorje
Non sum dignus scrie:
Nu pot sa nu observ ca "domnul Helmut Schuller", care este, totusi, preot (inca!), a ajuns, conform "spiritului conciliar": "domn". Iubitilor, Conciliul nu a abolit formule precum "parintele", "preacucernicia sa" ori "sfintia sa"! Nici nu am auzit ca domnul Francisc Bergolio ori domnul Ioan Paul al II-lea sa ne fi spus sa nu mai folosim astfel de formule datand din Intunecatul Ev Mediu, precum "parintele".


Nici eu nu pot sa nu observ ca D-vs. v-ati referit, pe acest forum, la o Sfanta si respectiv la un Papa beatificat cu formulele:

Citat:
persoanele calificate în stabilirea, cu extremă prudenţă, a unor noi sărbători nu se numesc nici Kowalska, nici chiar Ioan Paul al II-lea,


Citat:
o cerere a unei micuţe găşti de cardinali din anturajul defunctului Ioan Paul al II-lea


Citat:
Kowalska


Citat:
Kowalska


Citat:
Kowalskăi


Nici macar doamna Kowalska ?!.......


09 Noi 2013, 17:04
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 06 Dec 2009, 22:59
Mesaje: 250
Mesaj Re: Medjugorje
Deci, pe taica Helmut il socotesc preot, pana cand episcopul lui, jupanul Schonborn, va transmite ideea ca e ceva in neregula cu el. Dar nu-mi fac iluzii: amandoi, presbiter si (arhi)episcop, sunt din aceeasi faina si nu m-ar mira ca, intr-o zi, sa aflu ca au lucrat in coniventa.

Nu sunteti bine informat,Schüller a fost demis din functia de director al caritasului de Schönborn si nu oricum.Intr-o dimineata Schüller gaseste o scrisoare in fata usii ,expediata de catre cardinal in care i se aducea la cunostinta ca nu mai este directorul caritasului. Nu se poate spune ca cei doi ar fi prieteni.

Cateva informatii pentru cei ce apreciaza munca ereticului si lobiistului nr.1 al homosexualilor ,Schüller:

http://www.katholisches.info/2013/07/24 ... h-die-usa/

http://www.vorarlbergernachrichten.at/l ... treffen.vn

_________________
Ad majorem Dei gloriam.


09 Noi 2013, 21:24
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 03 Noi 2008, 21:52
Mesaje: 838
Locaţie: Timisoara
Mesaj Re: Medjugorje
Non sum dignus scrie:
Nae scrie:
Să interzică? Niciodată. Eventual să recomande.


Ba, imi pare rau, sa interzica este cuvantul potrivit. Cand spunem "sa recomande", inseamna ca poti, in mod licit, sa faci asa sau invers, dupa cum judecata prudentiala sau simplul gust iti spune. Dar, cand Sf Oficiu pune o publicatie in Index, sau cand, astazi, spune "nu este permis credinciosilor sa mearga la cutare conferinta", asta inseamna mai mult decat o simpla recomandare. Inseamna ca, daca treci aceasta bariera (fara dezlegare), comiti un pacat. Eu, unul , asa inteleg lucrurile. De aia se cheama "index prohibitorum", adica se refera la carti (sau conferinte) prohibite, iar "prohibit" inseamna "interzis" si nu "nerecomandat".

Citat:
Referitor la Medjugorje, n-am aflat încă de niciun suflet ”dăunat” la Medjugorje(cu excepția lui Yoram54, după spusele lui, ”dăunat” încă de la plecare!), dar am aflat despre muulte suflete revigorate acolo.


Pesemne ca eu am avut un teribil ghinion, fiindca nu am dat decat peste false convertiri: fie nu au durat in timp, fie au durat, dar au fost convertiri la altceva decat crede si predica Biserica.
In schimb, in Yoram54, alias dr. Ovidiu Nicoara, am aflat un coleg care chiar a facut cate ceva pentru Cristos si pentru Biserica, un exemplu de credincios asa cum si eu as fi vrut sa fiu.

Multumesc pentru aprecieri, pe care le consider exagerate ; sunt si eu un biet pacatos , cel dintai....


11 Noi 2013, 18:45
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 01 Aug 2010, 14:14
Mesaje: 433
Locaţie: Tinuturile Loarei, Franta
Mesaj Re: Medjugorje
Potrivit unor comentatori, Sf Parinte s-ar fi referit la "aparitiile" de la Medjugorje in acest comentariu recent, in care afirma ca Sf Fecioara nu e functionara de Posta, ca sa trimita mesaje in fiecare zi:

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/th ... rta-29726/

_________________
Doamne, Tu știi că Te iubesc!


16 Noi 2013, 21:36
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 27 Aug 2009, 14:48
Mesaje: 239
Mesaj Re: Medjugorje
În 13 sept 2014, Gigliola Candian din Fosso - Veneţia a fost vindecată la Medjugorje, (după ce fusese vindecată mai întâi spiritual) de o foarte gravă formă atipică de scleroză în plăci, « boală incurabilă pentru ştiinţa modernă ». Despre ea vorbeşte cunoscutul jurnalist şi reporter de TV italian Paolo Brosi pe situl oficial « Paolo Brosio » vezi Diario


05 Oct 2014, 22:49
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 27 Aug 2009, 14:48
Mesaje: 239
Mesaj Re: Medjugorje
FOSSO’ (Venezia) — Nu le place cuvântul miracol, de aceea folosesc cuvântul mai realist – vindecare.
Din 2004 era constrânsă să stea într-un cărucior cu rotile din cauza unei scleroze multiple, dar săptămâna trecută a reînceput să umble. «Nu mai iau medicamente, sunt alergică. La Medjugorje Domnul mi-a vorbit și am reînceput să stau în picioare» Este istoria lui Gigliola Candian, 48 de ani din Fossò, care povestește cum călătoriile sale în mica localitate din Bosnia-Herțegovina i-au schimbat viața. «Nu am fost niciodată prea tare în credință, dar mergeam adesea la Medjugorje pentru că acolo se respiră un aer diferit, mă simt bine - povestește Gigliola -. Mă simt mângâiată de Maria. Săptămâna trecută am rămas într-o mică comunitate locală. Eram în biserică, împreună cu alte personae, și Isus mi-a vorbit».
Din acea zi Gigliola Candian și-a luat rămas bun de la cărucior. «Mă rugam și Domnul m-a întrebat “Ai încredere în Mine? ” – continuă venețiana . Eu am răspuns că am și atunci El mi-a spus: “Atunci mergi! ” Am simțit o furnicătură în picioare, am văzut lumina și m-am ridicat, sub privirile neîncrezătoare ale tuturor».

http://corrieredelveneto.corriere.it/veneto/
notizie/cronaca/2014/18-settembre-2014/va-medjugorie-carrozzina-poi-ricomincia-camminare-230158758932.shtml


12 Oct 2014, 18:07
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 03 Noi 2008, 21:52
Mesaje: 838
Locaţie: Timisoara
Mesaj Re: Medjugorje
Iar a mai aparut un ''miracol'' le secta Medjugorje...pana una alta e o simpla declaratie a unei persoane...nu a fost examinata de nici o comisie medicala sau clericala, dar medjugorjanistii o trambiteaza...asta ca si multele ''vindecari'' de acolo, ca si nenumaratele ''imagini'', pare ca toate contrafacute !!!! Oricum ''semnul'' anuntat de peste 30 de ani nu a aparut...la fel ca si cel de la Garabandal !


17 Oct 2014, 10:13
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 27 Aug 2009, 14:48
Mesaje: 239
Mesaj Re: Medjugorje
Despre Comunitatea Cenacolo din Medjugorje
February 5, 2011,

‹‹Ritmul alternativ al rugaciunii BUCURA-TE, MARIE scandeaza zilele in Comunitatea Cenacolo, cunoscuta de acum tuturor datorita folosirii rugaciunii drept cura a toxicodependentei. “La noi se recita Rozariul de trei ori pe zi, de cate ori luam si masa” afirma sr. Elvira, intemeietoarea Comunitatii. “Asa cum ne hranim trupul pentru a putea muncii, tot asa rugaciunea sustine bucuria, speranta, pacea. Este important sa avem modele, iar modelul nostru este Sfanta Fecioara Maria”. In cincisprezece ani de viata Comunitatea a gazduit 15 mii de toxicodependenti care si-au gasit calea de iesire din tunelul drogurilor tocmai folosindu-se de rugaciune, mai ales de rugaciunea Rozariului: “La Lourdes, la Fatima si la Medjugorje Sfanta Fecioara Maria ne-a recomandat rugaciunea Rozariului. In mod evident, in aceasta rugaciune exista un potential tainic”, continua sa spuna calugarita piemonteza. „Rugaciunea Rozariului vindeca psihicul, este o forta care trece prin vene. Este o prezenta, nu doar un semn”. Metoda folosita in cele 27 de case raspandite in intreaga lume este cea crestina, aplicata in mod radical: daca omul este chip al lui Dumnezeu, numai Dumnezeu poate reface acest chip. Iata de ce ei numesc centrele lor „scoli ale vietii” si nu „comunitati terapeutice”, iar in loc de „cură” se vorbeste despre „drum al invierii”. (trad. Ivanov Anton)››


16 Ian 2015, 00:46
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1360 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 132, 133, 134, 135, 136


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România