Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 509 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 47, 48, 49, 50, 51
Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica 
Autor Mesaj
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 19 Ian 2009, 19:35
Mesaje: 497
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
Blogosfera romaneasca a reactionat entuziasmat la discursul lui Putin: "http://www.einformatii.ro/stire/politica/2/24727/putin-ii-da-lectii-lui-basescu-in-problema-minoritatilor-nationale-/0/", anume: "In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT RUSIA!!! Nu Rusia are nevoie de minoritati ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi!"

Nu ma indoiesc ca multi oameni simpatizeaza cu viziunea lui, haideti sa vedem de ce nu poate sa fie la fel in Romania:

1. Sigur, sa plece minoritatile ok, dar sa isi ia cu ele si ce au adus si au facut aici: centrul istoric al Sibiului, Muzeul Brukenthal, Catedrala Sf. Iosif, centrul istoric al Brasovului, jumatate din monumentele din Banat, cam toata Transilvania, Castelul Peles, toate monumentele gotice si neo-gotice, investitiile straine...
2. Nu minoritatile au nevoie de Romania ci Romania are nevoie de minoritati: sa le faca orasele capitale culturale, sa ii invete limbi straine in scoli confesionale, sa le aduca structurile bisericesti catolice si protestante, sa ii racordeze la occident, sa ii invite pe acolo. Dovada: http://www.siebenbuerger.de/zeitung/art ... igung.html
3. Locurile de muinca vin in Romania tocmai pentru limbile straine cunoscute aici, si nu invers. Hrana? Cine a inventat "Pflug"-ul?
4. Mitul pan-slavist al primitorului si ospitalierului, la noi e aplicat maghiarilor: imi vin greu sa imi imaginez cuceritorul maghiar cerand politicos paine si apa. La urma urmei dupa cucerirea maghiara nobilii si-au impartit pamantul, poporul nu a avut nimic de spus. De asemenea nu prea inteleg cum il poate tolera taranul serb dependent pe groful proprietar sau pe patricianul urban. Pentru cei care stiu cat de cat istoria industrializarii in Romania, iarasi imi este greu sa vad cum a putu fi tolerat muncitorul si investitotul industrial strain calificat cu capital si know-how in Romania agrara a sec. XIX? Romania a avut nevoie de cunostintele tehnice si economice ale strainilor pentru a-si valorifica productia agricola si nu invers.

De fapt situatia din Rusia si Romania este similara: natiuni agrare neindustrializate si neurbanizate de fapt, au avut nevoie tot timpul incepand din Evul Mediu de straini din Occident, de obicei germanici (colonisti, varegi etc.) pentru a crea state (rus-ul kievian), orase (Novgorod, la noi Brasov-Sibiu-Medias-Sighisoara-Cluj) si a le pune in circuitul comercial (orasele hanseatice din zona baltica) si de a face industrializare in secolul XIX si XX.


22 Mai 2013, 09:48
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 19 Ian 2009, 19:35
Mesaje: 497
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
Exact ce spuneam:

http://www.romanialibera.ro/cultura/ald ... 10386.html


20 Aug 2013, 09:51
Profil
Membru Junior
Avatar utilizator

Membru din: 04 Iun 2014, 15:44
Mesaje: 5
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
sdcristian scrie:
Cunoastem ce forme ia nationalismul la alte natiuni.. de exemplu la prietenii germani si maghiari. Cunoastem si ce solutii adopta aceste mari natiuni fata de altele mai slabe... solutii finale, nu? Pana la urma din frustrare o natiune a pornit doua razboaie mondiale care au dus la moartea a milioane de oameni... Fapte demne de admiratie.


Și care ar fi națiunea la care vă referiți? Admițând că cele două războaie au fost declanșate de o națiune?...

sdcristian scrie:
Ma bucur ca fac parte dintr-o natie care nu a stiut sa asupreasca nici sa asimileze nici sa extermine alte natii..


Nu vă pot răpi această plăcere pe care nu o împărtășesc. În ce privește exterminarea altora....vedeți ”bravele acte de vitejie” ale armatei române la Odessa.... Fiți mai moderat, fiecare popor își are ticăloșii lui, deci și cel românesc. Nu s-a manifestat poate la fel de spectaculos ca altele, pentru că n-a avut ocazia. Era prea obositor... Pe de altă parte, când acest popor a cărei generozitate pare să vă orbească, dovedește atâta ură împotriva lui însuși, parcă nici n-ar mai fi nevoie de dușmani, reali sau închipuiți... Iar în ce privește politica de asimilare a minorităților, iarăși vă înșelați! Vă propun să verificați care era ponderea populației românești în Dobrogea, atunci când România a primit-o cadou, și care este acum ponderea minorităților în aceeași provincie, apoi putem discuta despre ”politici de asimilare”.

Nu vă vaceți iluzii; românii nu sunt nici cei mai răi, dar nici victime inocente. În realitate, cred că sunt o nație destul de norocoasă din anumite puncte de vedere...


11 Iun 2014, 11:05
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 19 Ian 2009, 19:35
Mesaje: 497
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
Lectie pentru marii "ardeleni":

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/m ... index.html

"Cum ar fi arătat Transilvania dacă nu ar fi existat Habsburgii? Dacă nu ar fi fost germanicii (saşii, veniţi în secolele XII-XII şi şvabii, aduşi în secolul al XVIII-lea) şi Habsburgii (ajunşi stăpânii Transilvaniei la finele secolului al XVII-lea şi rămaşi până la 1918), Transilvania şi România ar fi arătat, fireşte, cu totul altfel. Nu ştiu să vă spun cum ar fi arătat - istoricul nu poate spune cum ar fi fost dacă n-ar fi fost, fiindcă nu e ghicitor, ci om de ştiinţă -, dar viaţa ar fi fost cu totul alta."

Deci pana la urma tot la vorba Herminei s-a ajuns, nu? Ca habsburgii, germanii si catolicii au creat diferenta culturala, nu... altii!


15 Feb 2015, 11:08
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 19 Ian 2009, 19:35
Mesaje: 497
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
O noua aparitie editoriala este:

Alexandru Ciocîltan, Comunităţile germane la sud de Carpaţi în Evul Mediu (secolele XIII - XVIII), Editura Istros a
Muzeului Brăilei „Carol I”, Brăila, 2015, 517 p. 50 lei, teza de doctorat,

carte in care o mare pondere o ocupa parohiile romano-catolice din Campulung Muscel, Targoviste si Ramnicu Valcea, precum si diferite ordine istorice romano-catolice prezente in Valahia. O preocupare constanta de altfel a tanarului cercetator:

https://erasmusisha.wordpress.com/2002/ ... iii-xviii/


15 Feb 2015, 11:34
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
Eu toti nationalistii romani pe care ii cunosc au in plus fata de lista de antipatizari si pe rusi. Rusii l-au invins pe Hitler si americanii nu au vazut niciun motiv real (militar) sa lupte in continuare cu Rusia atata timp cat au avut un dusman comun. Sub presiuni ulterioare destul de astrale si intrigi puternice s-a creat acest lucru numit "razboiul rece". Probabil americanii nu au vazut niciun motiv sa considere o schimbare smechereasca de arme pe ultima suta de metri ca pe o alianta reala.

Putin vorbeste ca un american decat ca pentru Rusia. Dar adevaratele lui interese sunt economice si cred ca acolo va reusi.
In Rusia era ingrozitor inaintea comunismului, se traia in Ev Mediu iar nobilimea era asa de plictisita ca isi tragea gloante in cap de plictis in loc sa ... munceasca spre exemplu (:) oh da, ajungem la aceste cuvinte comuniste, dar sunt ele toate varza oare?). Comunismul a devenit cu adevarat ingrozitor sub dictatori. Acum daca e sa fim nationalisti pana la capat ar trebui sa ne placa dictatorii romani doar pentru ca erau romani, nu? Adica bine a facut Ceausescu ca se inspira din Corea de Nord si nu de la Moscova unde era fraierul de Gorbachev doar pentru ca era rus - corect nu?

Da, au primit acel aur ca plata de razboi.

Doar sa nu-l risipeasca aiurea cum fac cei care poleiesc statii de metrou in aur pentru ca au. Sa fie cinstiti rusii cu acel aur. Si poate vor fi.
La fel precum Rusia si USA pot fi parteneri foarte buni de afaceri in loc sa se blocheze cu embargouri "din principiu" sau "ideologic". Hai ca toti au armate, toti fac diverse cuceriri. Si ucrainienii am auzit ca au inceput sa ii numere pe evrei. Nu trebuie neaparat USA sa ii opreasca din ale lor. Poate si Rusia. Romania are trupe americane pe teritoriu, e de partea americanilor, este garantat ca vom invata engleza in scoala si nu rusa. Dar engleza americana nu engleza doamnei regina Maria iubita de toti nationalistii romani care vor reinstaurarea monarhiei si care mai are si o aura ortodoxa desi se uita ca acea regina trecuse de la catolicismul care nu corespundea viziunilor sale moderne la Baha'i, nu trecuse la ortodoxie, dar e ok pentru ca ... *mister*... asa s-a decis.

Ai primit ceva, Romanie, dar nu tot.
Numai cel corupt cere tot.

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


20 Feb 2015, 12:48
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 06 Dec 2009, 22:59
Mesaje: 250
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
#-o

_________________
Ad majorem Dei gloriam.


Ultima oară modificat de Franciscus pe 03 Iul 2017, 22:39, modificat de 2 ori în total.

25 Feb 2015, 13:16
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
Yeah, cos her majesty and the other blue bloods of Europe want the dissident USA colony back to the Empire...
The Freemasonry which is based in France helped the Americans back then and there was a price and compromise in return to be paid, but I am not sure what they'd like now.
Orthodox Churches given to Romanian diaspora in UK pray for the queen (they were Anglican churches given to use to the Orthodox Church) - which is odd because the Anglican church has still been named heretic as far as we know...
If Canada would sign an open-trade treat with USA like in EU but without the forced merging reinforced in Europe (as they were planning to do until Sept. 11) the dissemination of the British Empire would be unstoppable.

I love England, but what are they doing? They don't want an empire, they are the ones who stated that holding an empire is too much of a deal because of the impossibility of uniformity within its borders. But now, what?...

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


25 Feb 2015, 14:10
Profil
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Diferente intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica
This letter sends a subliminal message from Freemasonry to Francis saying that they rooted for his election as Pope but what is he doing [not doing what they expected him to do]. Which is to be expected from Jesuits whose aura of "falsehood" came from the Anti-reform days when they tracked down every single heresy in part. Their technique has been quoted as "midevil religious proof" by many atheists, proving that their scholar approach was nothing but to revert people's attention to the Holy Scripture: they would pretend to be interested in a heretic book and then use the Bible to demolish the arguments to the person involved.
When resistance to convincing was encountered the Inquisition would be called to action. Famous case of Czerny in the Czech Republic who was burned together with the pagan book "Dererum Naturae" in the last days of the Inquisition (XVI-th century).

More than the previous Popes, Francis has been attacking America's (and the other anglo-saxon world's) claim of Christianity which resulted in the veiled "advise" even president Obama gave to the Vatican council that "an American Pope would not be worse than any other Pope" (Obama is Baptist, why would he care?). In return he has to read on Twitter how come he is a necromancer (invoking dead people to vengeance) because the Catholic Church celebrates the Saints and especially Mary in a special way and this is like pagan practice of ancestors and others... I bet any teen in USA today knows how to "cast a spell" better than the Pope.. so to speak.

USA has been founded by Freemasonry, their representations are Pagan (pentagrams on the flag, Egyptian symbols on Starbucks and other brands) which did not predetermine them to stay Pagan and Freemasons by all the means (they did have the Good Book as they called it, the Bible).
Now they - US - do have problems, but why do their problems have to be everyone's problems - if people don't accept this they make their problems universal. I wish the Commonwealth and UK and USA nothing but the best and also the Revelation to stop claiming all the time they are "Christ's light on the planet" or say God does not exist if they're not allowed to do so.

The Catholic Church is like one last gimmick they want to play with, they sure did play with everything else including "being Jews" (but the good ones, who love Jesus). They have now also realized swatiskas are more their thing than the star of David.
Typically, they write on every wall that they are the only non-Freemason pure Christians, good Jews, intelligent life forms... Maybe God will be reprogrammed according to their will.

If they did send this letter to Francis I hope he laughed because it sounds like all paranoia against them on the internet they have channeled out and presented themselves as victims. Typical of them. And how Egyptian...
Americans write love letter and also slurs with the easeness of switch beyond compare (except their British counterparts).
If they want their own non-Roman Catholic Church I bet you they'll make it. It will be called Angli-colhic and instead of God they will celebrate the Crown of England. The headquarters will be based in Las Vegas - city founded by the Mormons.
The Brits wanted "for king and country" instead of "God and country". The Americans want "thank God for America!", which is now their land, so they want people to worship them.. Simple. Like in Pharaoh's days..

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


26 Feb 2015, 15:28
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 509 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 47, 48, 49, 50, 51


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România