Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Un rabin uituc 
Autor Mesaj
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 24 Iun 2006, 06:59
Mesaje: 5205
Locaţie: în afara Bisericii
Mesaj Un rabin uituc
O problemă care le dă multe necazuri mincinoşilor şi celor de rea credinţă este scurtimea memoriei. Hotărât lucru, ca să fii un mincinos adevărat este necesar ca, mai întâi, să nu îţi uiţi propriile minciuni şi luări de poziţii.

După vizita SS Benedict al XVI-lea la muzeul memorial de la Yad Vashem, rabinul Meir Lau, preşedintele Memorialului Holocaustului, a declarat următoarele, potrivit AFP din 11 şi 12 curente:

Rabinul Meir Lau a exprimat decepţia sa după discursul papei: "în mod cert nu a existat vreo scuză exprimată aici. Ceva lipsea. El (papa) nu a menţionat nici participarea germanilor sau a naziştilor la măcel, nici nu a pronunţat vreun cuvânt de regret". El îi reproşează, de asemenea, că "nu a avut nici măcar un singur cuvânt pentru a-şi cere iertare, sau măcar să îşi exprime remuşcarea sau compasiunea pentru victime". El a mai remarcat că suveranul pontif a vorbit despre "evrei omorâţi" şi nu despre "evrei asasinaţi" în declaraţiile sala din interiorul Criptei locului, fără a specifica numărul lor.

În interviul din Le Figaro din 12 mai, rabi Meir declară că:

"În acelaşi timp, găsesc că a lipsit expresia solidarităţii cu suferinţele poporului evreu. Dacă aş compara discursul lui Benedict al XVI-lea cu cel al lui Ioan Paul al II-lea, pronunţat în acelaşi loc, la Yad Vashem în martie 2000, găsesc fraze care au lipsit: tristeţea, mâhnirea, solidaritatea cu poporul evreu asasinat în mod brutal de către nazişti. Benedict al XVI-lea a folosit termenul de "omorâţi" în loc de "asasinaţi" şi nu i-a menţionat pe autorii crimei. Ar fi putut să spună "asasinaţi de către nazişti" şi să menţioneze Germania. Nu a făcut-o. Nu ştiu de ce, dar consider că asta e ceva ce a lipsit. Aş fi preferat un discurs mai emoţional, care să fi exprimat mai multă empatie, mai multă solidaritate. Predecesorul său a făcut-o. Îl cunoşteam foarte bine pe Ioan Paul al II-lea. L-am întâlnit de mai multe ori, în discuţii între patru ochi."

Booooon. Mâniaţi pe acest Benedict, care a ţinut un discurs criticabil şi nu unul lăudabil ca predecesorul său, să cercetăm arhivele. Să vedem ce spunea aceeaşi agenţie, AFP, la data de 23 mai 2000. Curios lucru, citim cuvintele rabinului....Meir Lau, pe atunci rabin-şef al Israelului:

Meir Lau s-a declarat nesatisfăcut de declaraţiile papei Ioan Paul al II-lea, făcute joi la Yad Vashem: "Mă aşteptam de la el la lucruri care să se refere nu numai la membrii Bisericii care au păcătuit împotriva poporului evreu, dar şi la Biserica Catolică însăşi care, nu numai o dată, a insuflat ură faţă de evrei" a afirmat rabinul Lau pe canalul 2 al televiziunii.

Pentru acest rabin, oricare papă, indiferent că e polonez sau german, indiferent că s-a remarcat prin gesturi de bunăvoinţă faţă de alte religii la Assisi sau prin gesturi de bunăvoinţă la adresa odioşilor catolici tradiţionalişti şi a episcopilor lor antisemiţi, e la fel de vinovat. Ar fi bine ca viitorul papă care va trece pe la acele locuri de pelerinaj să aibe un discurs aprobat în prealabil de autoritatea competentă: rabinatul Israelului.
Shalom !

_________________
O, Timotei ! Păzeşte depozitul care ţi-a fost încredinţat de profanările inovaţiilor şi de atacurile falsei ştiinţe !

http://www.catehism.ro


22 Mai 2009, 14:45
Profil WWW
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 11 Noi 2014, 15:33
Mesaje: 174
Mesaj Re: Un rabin uituc
Nu este uituc (sau era ca seful rabinilor s-a schimbat de curand, am vazut nunta la televizor anul trecut .. foarte frumoasa, dar evident nu asta este scopul rabinilor, sa faca show din acesta asta din partea lui Yahweh si Shekina - ce considera rabinii ca este scopul activitatii lor este alta discutie), ci nu cred ca acorda atentie deosebita acestor vizite, si mai mult ca Benedict s-a retras Sionisti foarte hotarati din Israel i-au dus lipsa numindu-l "un pacificator" (evident atitudnea lui retinuta era asociata de nervii foarte sensibili ai lumii arabe Musulmane, si anume sa nu mai adaugam inca o persoana din crestinism care canta oda evreilor - crestinii americani care au facut acest lucru, numiti chiar de evrei "sectanti" :D - au exagerat ingrozitor mai mult cred din dorinta de a epata in fata arabilor nu din sentimente reale de simpatie fata de evrei).
De asemenea rabinul l-a criticat public pe Benedict si pentru a-l apara pe el si Europa.
Este ceea ce se numeste "joc halachic" - a spune lucruri fara sens pentru a ascunde adevarata intentie dusmanului dar si configurarea unor idei contradictorii in aceeasi persoana, pentru a putea gandi liber gen "brainstorming" despre intreaga situatie.

Dpdv religios americanii au pus gaz pe foc - am asistat pe net la discutii foarte virulente intre crestini si musulmani care frizau nebunia - spre exemplu un tanar musulman face (din nou!) marea descoperire cum ca profetul Issa este Iisus si cum ca si Maria si Moses sunt descrisi in Quar'an. I se raspundea numai la genul "esti pe langa! esti idiot! sufletul tau e corupt!" etc. Nimeni nu-l intreba constructiv daca si Mohamed este mentionat in Biblie.
Efervescenta pe acolo este chiar ca un acid sulfuric si la mii de km distanta ma tem ca nu toate partile din conflict au motive reale sa-l opreasca, dar este o modalitate reala de controla pretul petrolului (vezi tarile mari exportatoare de petrol).

Asa ca rabbi a facut ca si vizita lui Benedict sa fie 1-1=0.

Francis nu intentioneaza sa ramana protejat, si in plus atacurile lui contra lumii capitaliste-totalitare de tip USA au fost sincere si consistente, nu a incercat sa-i cumpere pe musulmanii suparati. Dar nici nu cred ca se poate real "imprieteni" cu aceste grupari fractionare cu masti pe fata (cine o fi acolo?) care primesc expunere dubios de mare in presa occidentala, dar poate motiva pe crestini sa nu isi piarda credinta doar din cauza aversitatii.

Oare Laurie al Arabiei s-a gandit ce face cand au inceput englezii sa divizeze pe acolo tari si sa tina cu acel Imam sau cu acel Ayatollah si sa divizeze totul?
Hm.
Poate.

_________________
Din gura pruncilor şi a celor ce sug ai săvârşit laudă, pentru vrăjmaşii Tăi, ca să amuţeşti pe vrăjmaş şi pe răzbunător. (Ps 8,2)


17 Mar 2015, 18:43
Profil
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Realizat cu phpBB © phpBB Group.
Design Vjacheslav Trushkin.
Translation/Traducere: phpBB România