www.forum-catolic.cnet.ro
http://forum-catolic.cnet.ro/

Carte
http://forum-catolic.cnet.ro/viewtopic.php?f=12&t=4005
Pagina 1 din 1

Autor:  Maria888 [ 29 Iun 2016, 16:12 ]
Subiectul mesajului:  Carte

O carte destul de noua (2015):
"Sfânta Fecioară Maria în tradiţia pioasă a creştinilor primelor veacuri"
autor: Remus Rus

Imagine


Sunt o serie de texte apocrife (ascunse) copte in special despre Fecioara Maria de la British Museum traduse cu note si explicatii inclusiv bogate referinte la Evanghelie de catre Remus Rus (profesor la facultatea de teologie) referitor la lucrurile afirmate in aceste texte.
In primul capitol care este un text scris de Gabra Maryam se vorbeste despre Sfanta Ana si Sfantul Ioachim (Yiakem) din care se inteleg mai bine anumite elemente iconografice legate de ei, precum si despre conceptia Fecioarei Maria in traditia crestina si de ce se considera apriorica inca de la Creatie despre care s-a discutat aici pe forum, destul de aprins.


Contine texte pastrate din traditia crestina araba si altele revelate prin viziuni patriarhilor referitor la evenimentele din Noul Testament si de dupa.
Include o serie evenimentele revelate de Fecioara Maria Patriarhului Alexandriei despre perioada din Egipt a Fecioarei Maria si a Pruncului Iisus impreuna cu Sf. Iosif si Sf. Mironosita Salomeea.

Textul este traducere fidela, adica in spiritul in care a fost scris si are nevoie de putina rabdare pentru cei care cauta in principal informatii.
De asemenea, parte din texte sunt texte care erau folosite la liturghie deci trebuie si la acestea rabdare fiind parte dintr-o slujba.

Pe mine m-a impresionat foarte mult si sper si pe altii. Nu-l cunosc pe autor, si nici editura, textul de prezentare este pentru ca mi-a placut si l-am scris din inima.
Posibil site de cumparare:
http://cdn4.libris.ro/img/pozeprod/59/1002/6/919126.jpghttp://www.meteorpress.ro/carti-1268-Sf%C3%A2nta_Fecioar%C4%83_Maria_%C3%AEn_tradi%C5%A3ia_pioas%C4%83_a_cre%C5%9Ftinilor_primelor_veacuri.php

Si.. La multi ani tuturor celor botezati Petru si/sau Pavel/Paul de pe acest forum!

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/